Requisitos técnicos para la confección de planos accesibles a personas con discapacidad visual

planols ONCE

La Comissió Braille Española va aprovar, per acord de 30 de gener de 2012, la difusió d’aquestes directrius oficials, elaborades per els deu experts que constitueixen el Grup de plànols en relleu i color. Aquest grup de treball es va  constituir al 2008, en el nucli del Grup de materials en relleu de la comissió, i s’ha ocupat d’estudiar, avaluar i definir els aspectes tècnics per la elaboració de plànols de planta bidimensionals, informatius i de orientació, que s’ubiquen  a l’interior d’edificis i instal·lacions d’ús públic.  L’objectiu fonamental d’aquestes directrius es normalitzar els elements més comuns i significatius que es representen en aquest tipus de plànols, per facilitar la seva accessibilitat a les persones amb discapacitat visual.

La publicació es presenta estructurada en set capítols, en els que es tracta les qüestions introductòries, tals com la definició de plànol de planta accessible en relleu i color els seus aspectes generals (parts, format, dimensions, ubicació i materials, etc.). A continuació s’analitzen els elements informatius i aspectes visuals (títol, llegenda, font, color, text, simbologia, etc.) i els elements tàctils (caràcters braille, llegenda, gràfic, etc.)        

A les dues seccions finals es presenten un glossari específic i exemples sobre les característiques físiques d’alguns símbols normalitzats. En resum, es tracta d’unes directrius molt esperades, pel seu caràcter pràctic i normatiu, que constitueixen un resultat exemplar de la tasca i excel·lència tècnica de la Comissió Braille Española.      

                                                                                               

planols ONCE

 

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari