Moviment per modificar el SIA (Símbol Internacional Discapacitat)

SIA

En els darrers anys, el mundialment conegut “logo de la discapacitat” Símbol Internacional d’Accessibilitat (SIA) per a les persones en cadira de rodes, es troba en el punt de mira dels activistes que treballen en el mon de la diversitat funcional de les persones. Segons un informe publicat pel The Chronical of Higher Education  (diari que presenta noticies i informació per a estudiants i altres assumptes relacionats amb la universitat  a Washington D.C., un nou logotip de la discapacitat –més atractiu i dinàmic- pot anar guanyant terreny ràpidament i reemplaçar en molts àmbits al vell –passiu i estàtic-.

¿Què el diferencia del SIA?

ISA3-300x187

ISA3-300×187

–  La posició del cap s’inclina endavant indicant una noció de moviment en l’espai.

–  L’angle dels braços i colzes indican energia física, esforç i representa un estat de persona activa que avança en la societat.

–  Les rodes, amb un tall obliquo, ressalten la presencia d’una persona en complet moviment.

–  La posició de les cames s’ha avançat per proporcionar més espai entre la roda i la cama, el que permet una millor adaptabilitat de la plantilla del símbol permetent una millor claredat visual.

El nou logotip ha estat dissenyat per activistes de la discapacitat del Gordon College de Massachusetts. Aquest moviment va iniciar-se amb lla publicació de l’adhesius del pictograma sobre discapacitat i la seva posterior distribució arreu del campus del Gordon College. Posteriorment es varen distribuir per tot Boston i va continuar estenent-se a d’altres ciutats i fins i tot estats de EE.UU.

Tal i com funcionen les xarxes socials d’avui dia, aquesta onada de renovació del Símbol Internacional de Discapacitat (SIA) pot estendre’s ràpidament per la resta del planeta. Així per exemple, la ciutat de Montreal i d’altres mostren cada cop més interès en el nou logotip seguint ràpidament aquesta nova direcció en la simbologia de la discapacitat. Tant es aixi que el passat més de febrer es va realitzar una presentació oficial de les característiques del logotip al Museu d’Art Modern de Nova York.

Museu d'Art Modern -Nova York-

Museu d’Art Modern -Nova York-

Amb aquest nou logotip es vol simbolitzar el fet de que les persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat no son fixes i immòbils, sinó que participen activament en un mon que es mou cada cop més ràpid.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari