L’accessibilitat, l’assignatura pendent de molts edificis

Per Ariadna Escoda   18 d maig 2017

El 4 de desembre de 2017 és una data clau per aquelles obres pendents per millorar l’accessibilitat dels edificis. És el dia en què està previst que entri en vigor un reial decret legislatiu que regularitza les normes d’accessibilitat dels immobles.

El compte enrere per l’adequació dels edificis en aspectes d’accessibilitat ha començat. El termini perquè les comunitats de veïns es posin les piles acaba el proper 4 de desembre. Per això, el Col·legi d’Aparelladors de Tarragona ofereix el seu assessorament a aquells veïns que decideixin fer més accessible la seva escala i adequar-la a la normativa, en tot allò que sigui susceptible d’ajustos raonables. En cas de negar-se a fer obres que poden ser assumides i que siguin necessàries, la comunitat s’exposa a multes econòmiques. Segons Jordi Roig, membre del Col·legi d’Aparelladors de Tarragona, el 50% del parc immobiliari actual pateix d’aquestes deficiències, ja que s’adeqüen a normatives anteriors als anys 90.

A Reus, els edificis construïts als anys 60 i 70 són abundants. Molts d’ells, no compleixen amb la normativa que entrarà en vigor aquest hivern. En alguns casos, com per exemple al Barri Fortuny, alguns veïns fins i tot han acabat marxant de la zona per no poder accedir correctament a casa seva. De fet, al barri només un edifici compta amb ascensor.

Un cop estigui en vigor el reial decret, les comunitats on es demanin millores d’accessibilitat que siguin viables econòmicament però no es realitzin, s’exposen a sancions. Per això, des del Col·legis remarquen la necessitat de millorar la mobilitat per la gent gran, persones amb diversitat funcional, dones embarassades o cotxets de nadons.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari