Característiques de la retolació per a persones amb discapacitat visual

Leidy imagen mas palabra

Es habitual que els llocs d’ús públic disposin de senyalització amb la finalitat d’orientar i informar als seus visitants. Pel que es refereix a les persones am discapacitat visual, per a que la senyalització sigui autènticament efectiva ha de tenir en conta les peculiaritats tant de les persones que tinguin alguna resta de visió com d’aquelles que son cegues.

Existeixen recomanacions, que es realitzen amb caràcter general, per a que la senyalització ofereixi un llenguatge de ràpida visualització i de immediata percepció. En el cas de les persones amb discapacitat visual, resulta imprescindible delimitar la grandària i tipus de lletra, el contrast del color del text amb el fons, així com la informació necessària en sistema braille i, en el seu cas, en caràcters visuals en alt relleu.

La ONCE ha elaborat una guia que és molt útil en el disseny de la senyalètica dels espais que s’ha vist facilitada en gran mesura per la sensibilitat social mostrada per les entitats tant públiques com privades que han pres consciència de que l’accés a la informació es un dret universal.

Per facilitar el treball de disseny en aquest sentit,, la ONCEposa a disposició pública dos instruments:   el document “Características de la rotulación para personas con discapacidad visual”  i un senzill programa editor que permetrà obtenir la correspondència en caràcters braille dels textos que es desitgi incloure als ròtols.

 

Característiques retolació

Característiques retolació

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari